Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


dimecres, 13 d’abril del 2011

US DEIXO UN DELS TEXTOS MÉS DELICIOSOS QUE HE LLEGIT...

"Li semblava que no trobaria la manera de portar més endavant la seva vida, que sense el gos tota cosa era fada i sense objecte. Passat el moment de les llàgrimes, el problema que se li va presentar era el de donar un destí honorable a la quantitat d'afecte que l'absència del "Turc" deixava vacant.Va provar de mirar-se amb uns altres ulls el canari de la seva tia, però podien fer-se tan poques combinacions realment divertides amb l'ocell que va veure de seguida que no passarien mai d'una superficial coneixença.

"Li farem una caseta al jardí amb tot el confort de les darreres descobertes. Damunt la porta hi farem pintar unes lletres que diguin "No és segur que ho sigui, però mereixeria ser-ho".


Possible autoria:  Ramon Minoves, Quim Monzó, Pere Calders, Imma Monsó, Manel Ballart, Empar Moliné

21 comentaris:

  1. Ostres! És un dels meus relats de capçalera! Surto del joc per no encertar-la a la primera. Però si algú em coneix, ja en sap l'autor: és el meu autor-mite. Si no fos català, seria un best-seller mundial i, possiblement, ja tindria un nobel de literatura.

    ResponElimina
  2. Carme:
    Si, l'autor ha estat exiliat a Mèxic

    ResponElimina
  3. Lluís, tant si fas proposta com no, ens hauries de dir, en resoldre's la incognita, per què és el teu relat de capçalera. Tots volem encomanar als companys el gust per les obres que ens agraden i a tots ens agrada descobrir-ne.

    ResponElimina
  4. Hola, bona tarda!

    Jo crec, Lluis, que si saps de quin llibre es tracta, l'hauries de dir. Les normes són clares, i si no ho fas, els qui SI que ho fem ens sentirem molt malament... oi colla?

    ResponElimina
  5. I tant Lluís, que ens ho hauries de desvetllar i agafar el relleu com diu la Núria, de tota manera vaig a buscar a Internet a veure que trobo.

    ResponElimina
  6. Bé, ja ho he trobat es: Raspall, de Pere Calders.
    Lluís, com diu la Mercè fes la recomanació, jo només conec aquest fragment.

    ResponElimina
  7. Hola a tots!
    Ja veig que he fet tard.
    De totes maneres, així que he llegit el comentari de'n Lluís, he sabut que era de'n Pere Calders.
    Com a mare certifico que és el seu escriptor preferit, en excel·lència.

    ResponElimina
  8. Bona nit a tothom,
    Aquest joc ja va a una velocitat estratosfèrica. A 2/4 de 7 de la tarda faig la primera pregunta i ara quan hi torno entrar ja l'heu endevinat. Ostres, que fort!
    Enhorabona, Dolors.

    ResponElimina
  9. Dolors: Aquest és el relat, però crec que el joc va de llibres. Per tant, caldria encertar el llibre on apareix aquest excels relat sobre la imaginació d'un nen que ha perdut el seu gos i no en troba substitut entre la resta d'estris de casa. El resultat és en el nom del relat i podeu llegir-lo en aquest bloc: http://cadanitunconte.blogspot.com/2008/08/raspall-de-pere-calders.html

    La de nits que m'he somniat passejant un respall pel món, un cop ma germana va haver de desfer-se de l'Arzos, el seu gos (:-P)

    ResponElimina
  10. Molt bé Lluís, ja buscaré el llibre, però el podries dir tu i proposar-nos algun enigma

    ResponElimina
  11. Hola! jo estic d'acord amb la Dolors! Vinga Lluis, proposa algun llibre que ens faci anar de corcoll uns quants dies....

    ResponElimina
  12. Eiiii! Que jo encara no havia dit que Si, que és Raspall. I és que l'ansietat ja ens emmena.
    Proposo que el dia del sopar en fem una lectura compartida els que n'estem enamorats, que d'aquí uns quants dies, ja serem tots. Jo portaré l'exemplar editat per Hymsa i il.lustrat, magníficament per Carme Soler Vendrell. Va bé?...o és que ja ningú m'ha llegit perquè ja espereu l'altre text.

    ResponElimina
  13. Mercè, demano disculpes, perquè realment sembla que m'empaitin. Jo he buscat el text de "Raspall", i m'ha agradat moltíssim, i et dono la raó: jo que no he llegit res de Pere Calders (quina vergonya!), frisso per llegir-ne algun dels llibre que tenim a casa.

    ResponElimina
  14. Així, es tractava d'endevinar el títol del conte "Raspall? o bé, del llibre de contes de'n Pere Calders?

    ResponElimina
  15. Hola! Llegint el comentari de la Maria, penso que hauriem d'aclarir sí, quan es tracta d'un conte que forma part d'un recull, hem de dir el nom del llibre o bé el nom del conte en concret.

    ResponElimina
  16. Núria; així et sembla bé que el llegim , entre tots, al sopar, oi? Seria un homenatge al primer inspirador dels contistes catalans.
    Maria S.R; El conte Raspall el podem trobar en els reculls de contes de Pere Calders i també se'n va fer una edició el 1981 -Hymsa- amb il.lustracions de Carme Soler i, el 2010 s'ha tornat a reeditar amb un context de llibre més sofisticat. L'edició, segurament a les col.leccions d'infantil i juvenil és, per damunt de tot un conte per adults que estimen els infants i els observen.

    ResponElimina
  17. El títol del llibre on hi ha el conte del raspall és: Cròniques de la veritat oculta?. A part de l'especial que diu la Mercè.

    Doncs segur que ens ho passarem molt bé el dia del sopar, ja tinc les dates de les rondaires.

    ResponElimina
  18. Dolors, avui he entrat pensant-me trobar una nova proposta teva. Però, veig que has volgut arribar als fons de la qüestió.

    Jo, sí, que el conte "Raspall" l'havia llegit fa anys, dintre el recull "Cròniques de la veritat oculta" editada el 1955. Les altres edicions les desconeixia.

    Estic d'acord amb la Mercè.
    Crec que serà gratificant llegir el conte en grup i a la fresca.

    ResponElimina

Respon a la pregunta mitjançant un comentari. Per enviar el missatge, has de premer la opció "Comentari de l'entrada"

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.