Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


dissabte, 9 d’abril del 2011

UN REPTE NOU:

Entrava molt tard a casa. Tots els altres ja eren a taula, menys el pare (ja no menjava mai amb la família), que es passejava, com de costum, amb el barret posat, amunt i avall. Cansats d'esperar-me, havien començat a sopar. Quan em veieren aparèixer, abatut, rendit, ple de fang i amb els peus que encara regalimaven, tot i haver-me'ls ben eixugat a la porta, la meva mare llençà un crit d'esglai. La mirada que el meu pare em clavà fou tan severa, que jo em sentia a frec d'una nova catàstrofe. Feia dies que me les temia totes i estava resignat al pitjor. Però la meva cara devia fer tanta llàstima, i el meu aspecte era tan derrotat, tan de vençut, que pels ulls irritats del pare hi passà com una lluïssor compassiva. Em digueren que anés a canviar-me corrents i que em posés a taula.


Era un vapor petit, tronat, i la mar, molt repicada, ens agafava de banda. L'aiguabarreig de l'estret de Gibraltar sovint està força mogut, i aquell matí feia una garbinada grossa. Les dues mars s'envestien, alçant unes onades i un ruixim del diable. Les aigües eren de blau cobalt, amb amples pinzellades verdoses, d'un verd com verinós, i grans blancalls d'escuma que hi bullien amb fressa. El vaporet de la Transatlàntica era un esclop, i, havent de travessat de biaix aquell ample desfermat de remolins i crestes, i a més combatut pel vent, ho passava amb força treballs, brandant i capbusant-se com un ànec.


POSSIBLES AUTORS:

Joan Puig i Ferrater, Agustí Calvet "Gaziel", Josep M. de Sagarra, Jaume Brossa, Miquel Llor, Raimon Casellas.....

12 comentaris:

  1. Comodí (1):

    En el títol de l'obra hi figura el nom d'una capital europea?

    ResponElimina
  2. Hola. He estat un parell de dies desconnectada i ja ha passat de tot.
    Em sap molt de greu però el 18 de juny seré fora del país, ja tinc els bitllets. M'aniria bé qualsevol altre dissabte de juny i de juliol.
    Em sembla molt bé acceptar el jardi d'en Xavier i la Núria, jo també ofereixo el meu, però és molt petit. Molt bé que tots poguem lluir els nostres plats estrella. Fins ara

    ResponElimina
  3. L'autor és Agustí Calvet?.


    Ho trobeu massa tard el 2 de juliol?

    ResponElimina
  4. Hola Dolors! L'autor és Agustí Calvet "Gaziel".

    Per a nosaltres, cap problema amb la data, el que volem es que tots hi poguem fer cap. De fet, quan més enllà, més assegurem el poder fer-ho fóra, oi?

    ResponElimina
  5. Núria: Tots els camins duen a Roma, de Gaziel?

    En quant al sopar, també em va molt bé el dia 2 de juliol

    ResponElimina
  6. L'obra és autobiogràfica?

    Pel que fa al sopar a mi tant me fa que sigui a primers de Juliol.

    ResponElimina
  7. Aquí qui no còrre vola. Em reservo per la pròxima.
    No dic res més perquè la Núria encara no ha contestat les preguntes anteriors.

    ResponElimina
  8. M'oloro que la cosa ja està encertada. Malgrat tot, faig una pregunta.
    L'obra va ser escrita directament en català?

    Referent al sopar, us haig de dir que el dia 2 de juliol, seré bastant lluny. Està tot pagat.

    ResponElimina
  9. Bona nit, anem per ordre:

    Mercè: Has encertat! "Tots els camins duen a Roma" de Gaziel.

    Carme: És autobiogràfica.

    Maria: Efectivament, l'ha encertat la Mercè i, pel que jo en sé, es va esciure deirectament en català.

    Referent al sopar: A nosaltres ens va be qualsevol dia. Potser aniria be que els que tenen compromisos, diguin quins dies tenen ocupats, i aixi veurem quins dies ens queden per poder triar.

    Mercè, ja saps que has de fer!

    ResponElimina
  10. Bona nit i bona participació,

    Posar dates és difícil. I si no és un dissabte i és el divendres?, com diu la Núria digueu quins dies sou fora, jo seré fora el pont de St. Joan, els altres em van bé tots.

    ResponElimina
  11. Ai que bé perquè tinc preparada una novel.la molt potent...però no la posaré fins demà matí, avui no puc. Mentrestant reposeu i parleu del sopar, una mica per desenganxar-vos de la llibreria.

    ResponElimina

Respon a la pregunta mitjançant un comentari. Per enviar el missatge, has de premer la opció "Comentari de l'entrada"

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.