Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


SOPAR DE SANT JORDI


El sopar de Sant Jordi va tenir el quórum de cada any i, les que no varen poder venir, la María Sellés,  la Maria del Carme, l’Anna...van fer saber que els sabia molt greu no poder-hi ser.
Va ser un sopar únic i agradable; vàrem parlar de bona part del que tenim en comú i els comentaris de les lectures que hem compartit els vàrem deixar pel final.

Després, a la sobre taula, dèiem que hi havia diferents opinions sobre el que mou el món: resumint, el món proven de moure'l els diners i el poder, però sort que hi ha gent quer fa la força contrària,  com nosaltres, perquè sinó...

El Violí d'Auswitch va merèixer,  de nou, els bons comentaris que es van fer al Blog. La Núria va llegir el fragment en el qual el violinista toca la Follia de Corellí,- una dansa antiga espanyola- i, tot seguit, la Mercè va apagar el llum de la sala i va tocar el primer tema i una variació amb la viola. En acabar vàrem recordar que en aquella audició a Auswitch hi anava el destí del lutier, segons la fantasia de la Mª Àngels Anglada, tan ben relatada.

Abans d'acabar varem decidir llegir, fins a finals de curs Vida Privada de Josep Mª de Segarra, la seva gran novel.la costumista i després si hi ha temps abans del sopar d’estiu: Cames de seda de Maria Mercè Roca

La Dolors -incansable i imaginativa- va proposar de crear una columna per parlar dels llibres que llegim pel nostre compte,  paral·lelament al que hem acoradat i fer-ne  comentaris, recomanacions, etc.

També afegirem al Blog una entrada-joc per endevinar indrets o elements del poble mitjançant una fotografia que doni alguna pista. Tot va ser molt ben rebut i més, pensant que personatges com en Xavier, que llegeix tant, i d'altres, podran participar més en Blog i hi guanyarem tots.

I ara a llegir... i fins a la nova trobada d’estiu.
1 comentari:

Respon a la pregunta mitjançant un comentari. Per enviar el missatge, has de premer la opció "Comentari de l'entrada"

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.