Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


Regles del Joc

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra: els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor.  En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat. Es tracta, simplement, d’agafar un paper, anotar-ho i després passar-ho a l’ordinador o de dret al blog de lectura (que serà el mateix que hem utilitzat per el joc de lectura) i deixar el comentari. Això es podrà fer tantes vegades com creguem convenient. Les obres les dividirem per parts, per poder llegir per setmanes, és a dir, segons el nombre de pàgines que tingui, durarà més o menys dies. Per tant NO podem avançar-nos al que haguem establert per no fer els comentaris fora de lloc. Com més participatiu sigui el joc, més enriquidor serà. Moltes vegades llegim massa despresa i se’ns escapen detalls i, ben segur, que el comentari d’una altra persona ens els farà ben presents, i en gaudirem més.

De cada obra escollida en direm l’autor, la nacionalitat, si ha estat premiat,... algunes referències que ens ajudin a conèixer els autors i l’obra en qüestió.

A l’hora d’escollir l’obra: TOTS podem proposar el llibre que ens interessi. També podem aprofitar la llista de llibres que varem moure en el Joc de Lectura, que varen ser molts, i d’una gran part només en sabem el títol! I si teniu alguna altra idea, digueu-la que la compartirem. D’això es tracta, oi? De compartir. Lectures, opinions... tot!! 

Els llibres que no tinguem els podem anar a buscar a la biblioteca, en cas que no els tinguin, podem demanar que ens el portin d’una altra biblioteca pagant la mòdica quantitat de 1,20€ i amb deu o dotze dies en podrem disposar.