Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


dilluns, 18 d’abril del 2011

NOU REPTE....

Va travessar la calçada esquivant un carro el cavall del qual va moure el cap davant del seu pas ràpid, i se submergí en la riuada humana del passeig central, sota els arbres carregats d'ocells i alguns venedors ambulants que oferien la seva mercaderia. Un grup format per mitja dotzena de modistetes el va mirar, i al xocar amb els seus ulls van esclafir a riure entre un xivarri creixent, desbordant de vitalitat i coqueteria. Després, almenys dues d'elles van girar el cap per observar-lo altre cop, i tot i que van conservar el somriure ja no van dir res més, però quedà la intenció; la breu passió d'un moment passatger. Potser una esperança.

Va pujar per l'escala palpant la barana i els graons, maleint-se per no portar llumins per poder-se il-luminar, amb la por de trobar algú que baixés tan a cegues com ell, encara que fos un veí, però no ensopegà amb ningú. Ni tan sols se sentia res, a l'altra banda de les portes: cadascú vivia la seva por en silenci, plorant els morts o resant pels vius. Almenys va tenir sort, perquè en arribar a dalt va veure un rectangle obert amb la nit a l'altra banda.

POSSIBLES AUTORS: Jaume Cabré, Jordi Sierra i Fabra, Albert Salvadó, Andreu Martín, Josep Maria Loperena, Manuel de Pedrolo.....

18 comentaris:

  1. Sí, Dolors, l'autor va néixer a Barcelona.

    ResponElimina
  2. Sóc mercè voltas en un ordinador que no és el meu:
    És Senyoria de Jaume Cabré?

    ResponElimina
  3. Hola a tots/tes

    M'he repassat els comentaris d'aquests dies que no he pogut entrar i veig que proposeu el 7 o el 8 de juliol pel sopar. A mi qualsevol dels dos dies em va bé. Només que tingueu en compte que són dijous i divendres, no pas dissabte que és 9 i no em va bé.

    I ara una pregunta:
    És nascut del 1947, l'escriptor?

    ResponElimina
  4. Bona tarda!

    Mercè, no és "Senyoria" de Jaume Cabré.

    Maria, l'autor sí que va néixer el 1947.

    ResponElimina
  5. Els fets es desenvolupen a Feixes (Terrassa en la ficció)?

    ResponElimina
  6. Dolors, els fets no es desenvolupen a Feixes.

    ResponElimina
  7. Bona nit Maria, sí l'autor és en Jordi Sierra Fabra.

    ResponElimina
  8. L'obra en questió, va guanyar el Premi Nèstor Lujan?

    ResponElimina
  9. Bon dia! Sí Xavier, l'obra va guanyar el Nèstor Lujan.

    ResponElimina
  10. Hola!

    Va Xavier, que amb la pregunta que fas ja la tens endevinada. Aposta, que si no vaig mal fixada, encara t'has d'estrenar.

    ResponElimina
  11. Afirmo: És "La pell de la revolta" de Jordi Sierra i Fabra.

    Maria, gràcies per deixar-me endevinar-la. De fet ahir a la nit, quan vaig fer la pregunta, ja tenia molt clara l'obra, però no volia trepitjar-te-la a tu, que ja havies encertat l'autor.

    Tampoc m'estreno, doncs encara que aquestes últimes setmanes no he estat gaire actiu (tenia molt clar "Tots els camins duen a Roma", però per donar una mica de joc, només vaig fer la pregunta sobre el títol i una ciutat, i ja no vaig tenir temps de fer l'afirmació definitiva), des de que varem començar el joc ja n'he encertat unes quantes.

    ResponElimina
  12. Bona tarda a tothom!

    Bé, em sembla que no cal afegir res més al comentari d'en Xavier. Ell té molt clar quina és la novel-la, i l'ha encertada!

    Doncs ara et toca a tú, Xavier.

    ResponElimina
  13. Amb l'obra tant extensa de l'autor jo pensava que costaria molt d'endevinar i catracac... ja està, anem per una altra.

    ResponElimina
  14. Ui, quina vergonya! que poca memòria que tinc.
    De fet, quan ja havia enviat el comentari, m'ha semblat recordar que alguna de les teves propostes ens havia fet anar de corcoll.

    A veure aquest cop com anirem.

    ResponElimina
  15. Maria,

    Aspero que aquest cop no us costi gaire. Ara mateix la penjaré.

    ResponElimina
  16. Bon dia tothom! En quests moments exercint de secretària d'en Xavier: Disculpeu aquest ASPERO (no és que s'enyori de la seva época de barceloní!), a vegades els dits, o les tecles ens fan males passades:ESPERO.

    ResponElimina

Respon a la pregunta mitjançant un comentari. Per enviar el missatge, has de premer la opció "Comentari de l'entrada"

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.