Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


dilluns, 18 d’abril del 2011

Un altre text de fons de la nostra literatura

"Trucaren a la porta. Entrà un servent que duia, fent equilibris, una gran safata amb xocolata i secalls. Ho deposità tot en una preciosa taula rodona de tres peus...Abans, però, hagué de treure unes grans piles de llibres i unes balances de precisió que col·locà damunt d'una calaixera. Ho feu tot amb una gran delicadesa i amb una gesticulació emfàtica. Era de Lleida i es deia Ramon."


"Un sospir d'alleujament, com una papallona, com un bri que es  desfà, rodà sense localització possible. El príncep muntà a cavall. Se sentia segur, com sempre, una altra volta. Una branca de pi oscil.là, imperceptible, mentre un esquirol, de moviments nerviosos rosegava un pinyò. Pujà una forta sentor de terra mullada".


Possible autoria:   Joan Perucho, Llorenç Villalonga, Josep Pin i Soler, Prudenci Bertrana, Narcís Oller, Maria àngels Anglada.

10 comentaris:

  1. Bon dilluns a tothom. Faig servir el primer comodí:
    Mercè, l'autor va nèixer a Tarragona?

    ResponElimina
  2. Dolors, que bonic el final de "Difunts sota els ametllers en flor"

    Aquesta autoria NO va néixer abans del 1900

    ResponElimina
  3. Hola, bona tarda a tothom! És Joan Perucho, l'autor?

    ResponElimina
  4. Torno a llençar-me a l'aventura: L'obra en qüestió va ser publicada abans del 1975?

    ResponElimina
  5. Lluís: sí, va ser publicada el 1960 per Destino. Reeditada el 1980 i ara crec que s'ha tornat a reeditar.L'has llegida?

    Núria: Siiiií és "Les històries naturals". Digues-nos si l'has llegida o si l'has trobada per recerca, i qualsevol que l'hagi llegida ens en podria donar també l'opinió. Per mi és originalíssima, fina, aguda, divertida i de gran qualitat de llengua. Aquests dies, buscant fragments, ja m'ha vingut ganes de tornar-la agafar.

    ResponElimina
  6. Bona nit a tothom!

    No l'he llegit! Però ho faré.

    Casualment, aquest matí, he llegit que mig segle després de la publicació de "Les històries naturals" es reedita. I que és una novel-la fantàsica i d'aventures que va consagrar Perucho com un referent de les lletres catalanes.

    Aquest cop ni recerca he hagut de fer....

    A veure que hi posaré jo.

    Bona nit!

    ResponElimina

Respon a la pregunta mitjançant un comentari. Per enviar el missatge, has de premer la opció "Comentari de l'entrada"

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.