Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


dijous, 31 de març del 2011

NOVA PROPOSTA

El record de la visita el preocupava. Ell, que no havia perdut mai gaire temps en pensaments que considerava inútils, que s'allunyassin un mil-límetre de quelcom que volgués obtenir de forma immediata, que no sabia què era la nostàlgia, que considerava que les llàgrimes eren la manifestació de la feblesa, no hauria sabut definir el malestar que sentí des que la porta es tancà rere les visitants. Les hi acompanyà ell mateix, i el comiat fou breu.

Descobrí que no podia abandonar la contemplació. S'asseia vora el mur, encongia el cos i obria els parpres: el món restava reduït en un espai de verd i en els cossos que s'hi dibuixaven. N'observava cada gest: l'agitació, l'embranzida, el gir i el balanceig; i en restava encisada. Participava en la distància de les emocions, i el seu cos bategava seguint el ritme d'aquells cossos. N'era la perllongació. A voltes, se sentia esclatant de joia, però hi havia moments en què tremolava tota sencera, encegada pel desig o per la por. La por del delit que no entenia, de la voluptat encesa, del que intuïa sense acabar-s'ho de creure.

POSSIBLES AUTORS Baltasar Porcel, Carme Riera, Maria dels Àngels Vayreda, Maria de la Pau Janer, Biel Mesquida, Maria Antònia Olivé.

19 comentaris:

  1. Ostres anava per veure si l'autor era dona i em trobo ja una altre proposta!! Com aneu!!!
    És en Baltasar Porcel l'autor?

    ResponElimina
  2. Hola! A veure em sembla que he d'aclarir una cosa: L'autor-a és nascut-da a Mallorca. Dit això, ara contestaré a Lluna: No és en Baltasar Porcel.

    ResponElimina
  3. Mercè... Biel Mesquina va néixer a Castelló de la Plana

    ResponElimina
  4. Mercè, enhorabona per la teva carta a l'AVUI. Muriel Casals és un dels patrimonis de Catalunya (no oblidem que Omnium va posar un milió i mig de persones al carrer i aixó malgrat el "funcionari" normal que teníem la desgràcia de tenir de president i a qui feia vergonya acompanyar una pancarta amb el lema "Som una Nació, Nosaltres Decidim", la sucursal del PSOE que és el seu partit i els que es diuen independentistes, però que l'hi van donar suport fins a l'ultim sospir per no perdre les "poltrones"). Per sort no és única i gràcies a aquestes persones valentes i moltes vegades callades (o silenciades perquè no fàcin nosa) encara existim i ens queden esperances de futur.

    I respecte al comentari de la Dolors, Biel Mesquida va neixer a Castelló, per accident, però literariament se'l considera un autor mallorquí. Jo el vaig posar com a possible quan la proposta de "Olympia a mitjanit", tots autors mallorquins. De totes maneres, com que la pregunta és molt clara "va nèixer...", ja no hi ha cap dubte.

    Per cert, us heu fixat la quantitat i qualitat de literatura que, tot jugant, ha passat per aquest Bloc?. 24 obres en menys de tres mesos: cal que ens en felicitem!!!!

    ResponElimina
  5. Hola Mercè, Dolors, Xavier....en tot cas no és Excèlsior de Biel Mesquida.

    ResponElimina
  6. Hola Xavier: som còmplices! Jo vaig amb SI de Gràcia, magnífic. Espero que també coincidim amb la Nuria i potser amb altres del blog que no sé, però cadascú és lliure. He escrit algunes altres cartes a l'Avui i a l'Ara en aquesta línia de ressaltar valors més que parlar d'opció política, crec que és més intel.ligent: ara, en aquest país, la política crema. A veure si un dia d'aquests les publiquen les cartes, ja us ho diria si fos així.
    M'havia quedat ben parada amb Biel Mesquida...!
    Deu ser de Porcel, ara ho miraré.

    ResponElimina
  7. Bon dia Mercè! Repassant els comentaris d'altres reptes, he vist que havies agafat la Sibil-la i que ja l'havies començat a llegir. M'agradarà saber si t'ha agradat.
    Referent a un altre comentari que has fet, SI coincidim i gairebé estic segura que també amb molta gent del blog.

    ResponElimina
  8. Ara m'adono que en Biel Mesquida encara no està descartat, però deixo la pregunta anterior, així si la resposta és Si, ja tindrem autora.
    si és No encara no sabrem si és dona o home

    ResponElimina
  9. Bon dia Dolors, no és la escriptora de més edat.

    ResponElimina
  10. Núria, com ahir, els comentaris s'ens creuen

    ResponElimina
  11. Ho veus! que n'estem d'espavilades al matí...
    Ara, Dolors, ja tens clar a qui pots descartar.

    ResponElimina
  12. Coincidim amb els gustos literaris, també amb els horaris de publicar comentaris.... ja veig que no et costarà gaire d'endevinar!

    ResponElimina
  13. Bon dia,ja no puc fer cap més pregunta. esperaré saber l'autor per fer l'aposta.

    ResponElimina
  14. És "Natura d'anguila" de la m. de la Pau Janer?

    Ei! jo estic llegint "Trena de cendra" de la Carme Guasch que crec recordar que la va posar la Mercè oi?, dons m'agrada molt, és molt "dura" al principi m'angoixava força però després ja la vas assimilant be, tot i que no fa molt varem llegir al Club de Lectura el llibre de la seva filla Sílvia Soler "Petons de diumenge" i no s'ha pas de dir amb qui es va inspirar!!

    ResponElimina
  15. Hola Lluna: L'has encertat! És "Natura d'anguila" de la Maria de la Pau Janer.

    Ara et toca!

    ResponElimina

Respon a la pregunta mitjançant un comentari. Per enviar el missatge, has de premer la opció "Comentari de l'entrada"

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.