Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


dijous, 3 de març del 2011

Qui ha escrit això i de quina obra es tracta


L’oficina tècnica produïa en el visitant una sensació de migradesa, estretor i immobilitat. El sostre baix deformava els cossos, la llum escassa difuminava els objectes, l’aire estantís esmorteïa els sons. En aquell espai únic, destinat a convertir el temps en una basa de càlcul, la densa atmosfera de sedentarisme regnant mostrava que encara no s’havia imposat el dret  a exercir el domini de l’administració de les coses dels homes. Sense alçar-se de la cadira, l’allistador va assenyalar amb el polze, rere la seva esquena, una porteta grisa tancada, vora la qual un gran tauler on penjaven tot de targetes foradades penjava al seu torn sobre carcasses, rodes, engranatges i altres models de fusta escampats per terra.
***
Per aquestes terres, el capvespre s’allarga fins ben bé les nou tocades. Abans d’anar a sopar, m’he apropat, encuriosit, a un cancell de ferro que defensa un jardí frondós, la humitat del qual traspassa en forma de núvols lleugers, semblants a una boira esquinçada, els límits que vol imposar-li la reixa. Decidit a endinsar-m’hi, he empès la porta, que ha cedit amb un sorollós xerric de les xarneres rovellades deixant una obertura que permetia passar-hi  còmodament . Deixant a la dreta un jardinet-sopador presidit per una gran palmera, amb un llimoner baix atapeït de llimones, presoner de plantes grimpaires i reptants, i una colònia de gats fent vida de família sobre una taula rodona de pedra vora una fonteta i un racó de pedra a guisa de cuina, m’he trobat immers en la boscúria.

Possibles autors,

Martí Gironell, Julià de Jòdar, Emili Teixidor,  Artur Bladé, Joaquim Ruyra

7 comentaris:

  1. Faig una aposta molt intuïtiva. Per la qualitat del text, diria que pot ser El pont dels jueus de Martí Gironell.

    ResponElimina
  2. No Mercè, no és el pont dels jueus

    ResponElimina
  3. Tot i que no en tinc ni la més remota idea, proposo un autor: Pot ser de Julià de Jòdar?

    ResponElimina
  4. Jo, com la Carme, no tenint-ne ni idea penso, per intuïció, que podria ser "El metall impur", de Julià de Jódar. Ho és?

    ResponElimina
  5. Ostres...!, potser si que tindrem de pensar alguna altra estrategia ja que si, Carme i Núria, l'autor és Julià de Jòdar i l'obra: EL METALL IMPUR, quines dones més intuitivas!

    ResponElimina
  6. Apa! Això si que ha estat com jugar a la rifa... jajaja...Bé, ara em toca a mi i aquest cop si que no tinc ni idea del que penjaré...

    ResponElimina
  7. Oh! Jo tampoc no coneixia res de J. de Jòdar i els fragments que has triat, Dolors, els he trobat preciosos. He entrat a Autors a lletrA on hi ha un article de Manel Ollé de la UOC que
    me n'ha posat al corrent i buscaré El metall impur que és la tercera part d'una trilogia. Una descoberta! Gràcies!

    ResponElimina

Respon a la pregunta mitjançant un comentari. Per enviar el missatge, has de premer la opció "Comentari de l'entrada"

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.