Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


divendres, 11 de març del 2011

I tornem-hi, que no ha estat res!

Aquell far, l’havia vist ell moltes vegades, dreçat allí a la punta, quasi tocant a l’aigua; l’havia descobert cada vegada, en fosquejar, quan tornaven de la pesca, com la salutació avançada del poble,com una presència amiga; però l’havia descobert, sobretot, en dies de temporal, quan el cercaven angoixosament entre el bram de les ones, en la tancada fosquedat, i quan la seva llum els avisava que eren ja al port, que allí darrera hi havia el poble i en el poble, esperant-los, els éssers estimats.


Aquella nit no havia dormit; s’havia rentat com cada matí; s’afaità, cosa insòlita, car ho havia fet el dia abans; els mariners acostumaven a fer-ho cada tres dies i molts únicament el dissabte; anaven normalment amb la barba crescuda; aquell dia, doncs, ell s’afaità, es pentinà amb cura –semblava, en veritat, un dia de festa, però d’una festa estranya-, i ell també se sentia nou, estrany. Es pentinà una mica inclinat, davant el petit mirall penjat a la paret, i ho féu amb passades lentes, mirant que el cabell li quedés bé, amb el floc sobre el front –sense exageració- que havia portat sempre.

Possibles autors: Josep Pla, Carles Soldevila, Joaquim Ruyra, Sebastià Juan Arbó, Narcís Oller. Josep M. De Sagarra......

7 comentaris:

  1. Afirmo: és "La Masia" de Sebastià Juan Arbó (nascut el 1902 i mort el 1984).

    Si no n'heu llegit res us el recomano, ja que a la seva obra fa una descripció molt realista de la vida i costums de les terres de l'Ebre a la primera meitat del segle passat, que era una terra pobra, amb una societat tancada i primitiva. A part de "La Masia" i que ara recordi, també he llegit "Tino Costa" i "Terres de l'Ebre" i totes m'han agradat molt (potser la que prefereixo i també la més famosa d'ell és "Tino Costa".

    ResponElimina
  2. Xavier, ens coneixem els gustos literaris com si visquèssim a la mateixa casa!!!!
    Tens tota la raó: és "La Masia" de Sebastià Juan Arbó, i la crónica que has fet, m'estalvia qualsevol comentari.
    Ara et toca a tú!!!

    ResponElimina
  3. Ja me n'han passat dos, aneu com els cohets!!!!

    ResponElimina
  4. Maria, aquí el qui no corre, vola.

    Només cal veure la velocitat a la que l'estol de dones que em feu companyia en aquest joc heu anat durant aquests últims dies: 6 títols nous i encertats des de la meva proposta del dimecres 2 fins a l’encert de la Núria d’ahir dijous 10 i la majoria de propostes encertades en un dia !!!!!.

    A aquest pas haurem de portar l’ordinador amb el Joc de Lectura sempre a sobre per no saltar-nos cap proposta !!!

    Bé, intentaré posar una nova proposta que pugui durar una mica més.

    ResponElimina
  5. Si no m'agafo uns dies sàbatics, no sé si tindré temps de llegir totes les recomenacions que ens esteu fent i que em fa gràcia llegir. Tindré de posar ordre i prioritats.

    ResponElimina

Respon a la pregunta mitjançant un comentari. Per enviar el missatge, has de premer la opció "Comentari de l'entrada"

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.