Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


dilluns, 28 de març del 2011

UN NOU REPTE

Una sorra seca, inestable pels petits esllavissaments de les dunes en miniatura, va absorbir les petjades com una esponja cruixent. No hi havia vent; mes la viatgera s’afigurava que els grans daurats s’enlairaven al seu voltant, entortolligats com serps per dansar a la negror. Resquills de nacre li ferien la boca, amb un regust de caragols estellats.



Un sol negre havia llustrejat sobre el túnel. Era una bola immensa, de brea congelada, que irradiava capes concèntriques de soledat i temor. La viatgera es girà desorientada, assotada per un vent silenciós que bufava des de totes direccions. Escoltà el gemec rauc en el qual es convertia la respiració del xiquet, que afonava les costelles com si fossin de vímet, i tornar a maldar per notar la pressió dels ditets sobre la mà. Després el sol s’ensorrà sobre ella i només hi hagué tenebres.



POSSIBLES AUTORS:


Martí Gironell, Albert Salvadó, Alfred Bosch, Joaquim Borrell, Llorenç Capdevila, Vicenç Villatoro.....

22 comentaris:

  1. Benvinguda, Dolo. Com més serem més bé ens ho passarem. A tu només et conec de vista, però amb ta mare de petites havíem compartit plaça i jocs.

    Tornant al nostre de joc, deixo d'entrar-hi un dia i zas! ja l'heu endevinat. Aquesta vegada em sembla que a mi, almenys, em costarà. No reconec gens l'estil de l'escriptor; per això, de moment em quedo a l'expectativa.

    Apa, siau..

    ResponElimina
  2. Ostres, quin text més poètic! Es molt bonic. I jo sense saber-ne res. Poc que vaig bé.

    Primer comodí: Hi ha la lletra Ll en el nom o el cognom de l'autor?

    ResponElimina
  3. Hola Mercè, si hi ha una lletra "ll". I també et diré que es un llibre preciós (n'hi ha algún que no ho sigui?), i que quan vulguis està a la teva disposició i a la de la resta de concursants.

    ResponElimina
  4. Segon comodí Núria. L'obra ha tingut algun premi?

    ResponElimina
  5. Primera aposta: La dona a la finestra de Vicenç Villatoro?

    ResponElimina
  6. Bon dia! No és "La dona a la finestra" de Vicenç Villatoro.

    ResponElimina
  7. La població on va nèixer l'autor té vuit lletres?

    ResponElimina
  8. Hola Dolors, si, efectivament, el lloc on va neixer l'autor té vuit lletres.

    ResponElimina
  9. SOS! a Dolors i qui en sàpiga. Volia penjar a Recomanacions la proposta de visita literària a la Gràcia de Mercè Rodoreda amb l'esplèndid guiatge de Maria Nunes -Confirmada pel dia 11 de maig a partir de les 11,3o! Dinar de menú a Gràcia i un màxim de 20 participants i m'he carregat l'entrada de Recomanacions perquè volia anul.lar les que hi havien i posar-hi aquesta sortida literària i ara, no trobo la forma de tornar-la a obrir amb el nom de Propostes i posar-hi la icona d'entrada. Alguna de vosaltres i en Xavier sabria/podria obrir una entrada Propostes i jo hi posaria les dades o ja les hi podria posar ell mateix amb el que he dit abans?
    Gràcies.

    ResponElimina
  10. Núria: És L'Esclava de blau de Joaquim Borrell?

    ResponElimina
  11. Mercè: En primer lloc, així que pugui, en Xavier et dirà si et pot ajudar.
    En segon lloc, no és "L'Esclava de blau" de Joaquim Borrell.

    ResponElimina
  12. Mercè i Dolors,

    Aquesta tarda miraré si ho puc arreglar. De totes maneres no sé si els participants del Joc tenim autorització per modificar-ne el disseny i l'estructura (haig de provar si ho podem fer). Si no ho podem fer nosaltres ho haurà de fer en Lúís de Gràcia i de Taradell. Ja us informaré via comentaris.

    ResponElimina
  13. Hola a tots,
    Ja he pogut penjar la proposta literària, Xavier no sé si pots fer-ho, amb sembla que no, de tota manera ho pots provar i tant tu, com qualsevol participant al joc, que vulgui fer una recomanació o fer alguna proposta a fora dels comentaris ens ho fa saber i mirarem de fer-ho possible

    ResponElimina
  14. L¡autor és en Vicenç Villatoro?

    ResponElimina
  15. Lluna, l'autor NO és en Vicenç Villatoro.

    ResponElimina
  16. Dolors: SIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!
    És una novel-la històrica preciosa. No us la deixeu perdre.
    Et passo el relleu

    ResponElimina
  17. Núria: miraré si trobo la Sibil.la a les meves biblioteques i si no hi és, et demanaré que me la deixis.
    Dolors: Has penjat molt bé la proposta de visita literària. Ja m'explicaràs com ho has fet.
    Per cert: Maria Nunes és catedràtica de Llengua i literatura catalana de Batxillerat de l'institut Barres i Estrelles de Badalona i estudiosa de Narcís Oller: ha publicat estudis en aquest sentit. Els alumnes del seu institut són tots ells de famílies no-catalanoparlants. L'Institut té penjats a You tube uns videos sobre El comte l'Arnau de Maragall fets pels alumnes. Sovint és reclamada en diferents fòrums d'ensenyament perquè expliqui les seves propostes de treball. És una dona d'uns 50 anys, molt agradable.

    ResponElimina
  18. Ostres! 2 dies sense entrar al Joc i ja l'heu tornat a endevinar. Enhorabona, Dolors.
    Mercè jo també la tinc la novel·la de la Síbil·la. Si encara no l'he empaquetada te la passaré.
    M'agafo unes petites vacances pel tema de la mudança. Sort i fins aviat.
    Ei, m'apunto a la ruta literària i dinar del mes de Maig. Ja em donareu detalls.

    ResponElimina
  19. Mercè quan vulguis repasarem lo de penjar a recomenacions.
    Serà un privilegi fer la visita amb la Maria.
    Carme, t'esperem.

    ResponElimina

Respon a la pregunta mitjançant un comentari. Per enviar el missatge, has de premer la opció "Comentari de l'entrada"

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.