Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


dimecres, 2 de març del 2011

Una altra proposta

Feia molts anys, més dels setanta acumulats per la senyora Carlota de Torres en la seva formidable corpenta, que el quadre que va donar nom al saló havia desaparegut de l'envà on el penjaren quan va arribar a la casa. Portada d'Itàlia pel germà de la mare, viatger empedreït a qui es titllava en secret de maçó, ateu, irreverent i calavera, i de qui es temia, per reblar el clau, que no deixaria un ral en anar-se'n al calaix, la pintura representava un grup de figures femenines rosades i abundoses les quals deixaven clarejar sense cap mena de pudor els seus encants a través d'uns vels finíssims, vaporosos, una pura il•lusió tèxtil. Tan suggeridores resultaven les dames que calgué la indulgència dels pares, la por de la germana d'irritar el germà solter de qui, malgrat les aprensions, no perdia les esperances d'heretar, i també l'aquiescència del rector de la vila, visitant assidu de la casa, perquè fos concedit a la composició el lloc d’honor del saló.


D'ençà d'aleshores, l'allunyament entre el casal de la plaça d'Armes i la vila havia anat aflorant de manera progressiva. Malgrat els esforços de la serventa per dissimular-ne els símptomes, com la minvada ostensible de presents de fruita i de caça i de visites d'homenatge, existia un indicador implacable del canvi davant el qual els intents d'ocultació de la Carmela resultaven inútils: els funerals d'aniversari del senyor Jaume de Torres. D'any en any, l'assistència minvava.


Possibles autors: Jaume Cabré; Jesús Moncada; Joan Puig i Ferreter; Josep M. de Sagarra; Ferran Torrent. De quina obra es tracta ?.

10 comentaris:

  1. DECLARACIÓ DE PRINCIPIS: Ja us ho podeu imaginar! En Xavier fent una nova proposta, i jo em llevo al matí, i endevino el llibre! Ho hem parlat, i el més correcte serà que, quan la nova proposta la faci ell o jo, l'altra no concursarà. Els llibres que més ens agraden ens els passem, i aleshores.... En fi! d'aquesta manera jugarem més de gust tots dos.

    ResponElimina
  2. Pels dos paràgrafs que ha escollit en Xavier, jo diria que l'autor es en Jesús Moncada.

    ResponElimina
  3. Doncs jo ho afirmo, i us haig de dir que jo també tenia preparats dos pràgrafss del mateix llibre: Camí de Sirga de Jesús Moncada. Aquest cop no he deixat fotre, però he quedat fotuda ja que ja puc anar buscant quin llibre penjo.

    ResponElimina
  4. Núria com vulguis, si et sent més a gust tu mateixa i si vols concursar ho pots fer potser algun dia no l'hauràs llegit.

    ResponElimina
  5. Segur que en trobaràs un Dolors! Has fet molt bé d'anar tan lleugera, en aquest joc qui no corre, vola.

    ResponElimina
  6. Dolors: Quina rapidesa !!!!. Em sembla que és el cop que s'ha encertat més ràpid.

    Em sap greu haver-te "xafat" la teva propera proposta, però t'haig de dir que t'hauria estat difícil, ja que la majoria del text del llibre està a Internet; jo vaig haver de canviar 4 o 5 vegades els troços que tenia triats i al final encara va quedar la Carlota de Tortres i la Plaça d'Armes que facilitaven la identificació.

    ResponElimina
  7. Oh,oh,quina velocitat!, fantàstic. Aquest joc ja crea addicció. Mentre espero què penjarà la Dolors m'organitzo la prestatgeria de novel.la catalana per autors.

    ResponElimina
  8. Enhorabona, Dolors.
    Ostres, aquest joc cada vegada va més ràpid. Si el volguessim complicar una mica, potser podríem deixar de posar el nom dels possibles autors. Que us sembla?

    ResponElimina
  9. Carme, Jo penso que sense la referència d'autor, seria molt difícil, ara hem anat molt ràpit però segurament en algún ens encallarem.

    ResponElimina

Respon a la pregunta mitjançant un comentari. Per enviar el missatge, has de premer la opció "Comentari de l'entrada"

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.