Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


dimecres, 30 de març del 2011

Nou repte

Estic malalta i em compres un xiulet platejat perquè xiuli si necessito res. M’avorreixo, tinc el teu regal entre mans, i el miro i xiulo; xiulo constantment perquè constantment necessito que estiguin per mi; necessito amb urgència no estar sola. Quan tu arribes de la feina em fas companyia.

Demano a la meva mare que deixi dormir aquell noi al pis del costat nostre, que és buit. Aquella nit sortim junts, passegem, parlem molt, rudimentàriament, en francès, que tampoc és la seva llengua. Ens acostem a mirar les cartelleres del cinema, al final del passeig; fa fred, és fosc, és tard, no hi ha ningú.

Possibles autors,
Maria de la Pau Janer, Pep Coll, Montserrat Roig, Biel Mesquida, Maria Mercè Roca, Artur Bladé

11 comentaris:

  1. Primera pista: És dona l'autora del text?

    ResponElimina
  2. L'autor-a és nascut a les comarques gironines?

    ResponElimina
  3. Núria, gaire bé s'han creuat els comentaris.
    Si, és nascuda a les comarques gironines

    ResponElimina
  4. Si és una dóna i és nascuda a les comarques gironines, pot ser la Mª Mercè Roca?

    ResponElimina
  5. hola bona tarda: podria ser "la casa gran" de la M. Mercè Roca?

    ResponElimina
  6. Apa Núria, cada cop me l'endevines a la primera.
    Quan em torni a tocar no sé com ho faré però procuraré fer-ho més difícil, sort que hi ha molts llibres que si no... els acabaries
    Doncs ja ho veus no podria ser "la casa gran" ho és.
    Va ja t'espero

    ResponElimina
  7. ´Primer comodí: És Maria Mercè Roca l'autora?

    ResponElimina
  8. Dolors, saps que passa? que tenim els gustos molt semblants, i llavors és una mica més fàcil. Ja procuraré posar-ne un que duri una mica més...
    Bona nit!

    ResponElimina
  9. Primer comodí: És autor i no autora, oi?

    Comentari:
    Ahir sabia que era La Casa Gran a les 3 de la tarda i no vaig entrar fins a les 9,30 i encara amb prudència i sense actualitzar -tenia la pàgina oberta! Conclusió: no es pot badar. Per cert, he trobat Sibil.la... a la Biblioteca de Gràcia i ja l'he començada. També he agafat L'esclava de blau.)

    ResponElimina
  10. Carme perdona que no et contestés, no vaig veure el comentari, ja has vist que si, que era la Maria Mercè Roca. Quan vaig començar a respondre a la Núria encara el teu no hi era, en mitja hora ho varem desvetllar tot.

    ResponElimina

Respon a la pregunta mitjançant un comentari. Per enviar el missatge, has de premer la opció "Comentari de l'entrada"

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.