Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


dimarts, 1 de novembre del 2011

LA PROPOSTA NÚMERO......

Tenia l'estómac que li anava amunt i avall i la vana esperança que s'equivocarien de camí o que canvierien de parer. Enmig de tot plegat, els seus pensaments no van poder evitar anar-se'n cap a la seva mare, altre cop a l'estació, esperant per tornar a marxar. Tremolant. Abrigant-se amb aquell abric inservible. Devia estar mossegant-se les ungles, esperant el tren. L'andana seria llarga i incòmoda: una llenca de ciment fred. Durant el viatge de tornada faria un cop d'ull al lloc aproximat on van enterrar el seu fill? O dormiria massa profundament?


.....


Jo et conec, vaig pensar.
Hi havia un tren i un nen que tossia. Hi havia neu i una nena consternada.
Has crescut, vaig pensar, però et reconec.
Ella no va recular ni em va plantar cara, però sé que alguna cosa li deia que jo era allà. Podia ensumar el meu alè? Sentia el maleït bategar circular del meu cor, com el criminal que és, revoltant-se dins el meu pit mortal? No ho sé, però em coneixia; em va mirar a la cara i no va apartar la mirada.
Mentre el cel avançava cap a la llum dibuixant-se amb traços de carbonet, totes dues vam continuar. Totes dues vam observar i vam veure com el nen agafava altre cop la caixa d'eines, furgava entre marcs de fotos i finalment en treia un ninotet groc de peluix.



Els possibles autots: Laurent Graff, Lucien Badjoko, Paul Auster, Markus Zusak, Jean-Claude Carrière, Günter Grass, Hermann Hesse.....

10 comentaris:

  1. Jo me la jugo, em sona això de l'abric inservible, el tren, l'andana com una llenca de ciment fred ... i em sona a "La lladre de llibres" de Markus Zusak, però com que no el tinc a mà no ho puc assegurar...
    Ja està, ja ho he dit. Si no ho és, el recomano per una altra vegada, em va robar el cor amb el munt de ressenyes literàries que hi ha.... quan penso en la biblioteca a la qual la noia anava entrant a robar els llibres... em venen imatges de Cals Carol-Llinàs! hehehehe
    Una abraçada. Bona nit!

    ResponElimina
  2. Per cert, no seria bo publicar en un apartat la llista de llibres i autors que ja s'han anat comentant? Als "nous" ens aniria bé, si més no em servirà per afegir a "lectures pendents!". Gràcies!

    ResponElimina
  3. És un text preciós i em sona a SUNSET PARK de Paul Auster que em va agradar molt.Aposto per aquesta obra tot i que no la tinc a mà.De la resta d'autors només conec Herman Hesse.
    Dolo, trobo molt bé el que proposes. Qui s'encarrega de controlar les entrades a l'arxiu?
    Tu mateixa?

    ResponElimina
  4. Ui, Ui, Ui, anem per ordre.
    Dolors al nom de l'autor no hi ha cap L
    Dolo, la teva intuïció ha fet diana!! sí és "La lladre de llibres" de Markus Zusak, i és una perla, és un llibre que toca el tema de la mort i la guerra d'una manera molt literària. Bé vaja, que el recomano a tothom, és un llibre que no deixa indiferent!!
    Mercè, ja veus que no és "Sunset Park" de Paul Auster.
    A mi ja em va bé que s'anessin publicant els llibres en un apartat i també m'està bé si la que ho fa ets tu Dolo. Ara de moment ja pots anar pensant en quin llibre ens posaràs!!

    ResponElimina
  5. Hola!

    Estic perdent facultats!!!!!!!!!!! M'hauré de posar les piles!

    Aquesta proposta de la Dolo, em sembla molt bé! I també que ho faci ella (si li va bé, clar!).

    A veure Dolo, que ens prepares i si ens fas suar gaire....

    ResponElimina
  6. Ui ui ui ... se'm gira feina
    Mmmmm, no sé si ho puc fer jo això de posar ordre als autors-llibres, però d'entrada no sé com puc entrar al bloc a posar un missatge amb la meva proposta, així que ja m'esteu il·luminant...
    Fa falta alguna contrasenya?

    ResponElimina
  7. Primer de tot dir-te que estic molt contenta de la teva participació al joc. Felicitats!

    La feina de posar en ordre als autors i llibres ho pots fer a estones no hi ha pressa. És molt bona idea.

    La manera de poder fer una entrada al blog, només et cal clicar a dalt de tot a la ratlla blava no diu nova entrada, et surt un requadre i ja pots escriure, o si t'ho estimes més, pots fer un document Word i copiar i enganxar i ja el pots publicar.
    Espero que et vagi bé, sinó, em pots trucar: 938800991

    ResponElimina
  8. Doncs res, Dolors, que t'haurè de trucar perquè no m'apareix enlloc per fer una entrada ... Jo tinc dos blocs del blogger i faig entrades tot sovint, però aquí, no ho sé veure ... et truco. Merci!

    ResponElimina
  9. Dolo,

    Ara et volia fer un correu amb una nova invitació per entrar al blog i m'adono que no tinc la teva adreça electrònica, per tant aquest deu ser el motiu de que no puguis penjar el llibre, sisplau envia un correu a dolorsaguilar49@gmail.com

    ResponElimina

Respon a la pregunta mitjançant un comentari. Per enviar el missatge, has de premer la opció "Comentari de l'entrada"

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.