Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


divendres, 11 de novembre del 2011

A VEURE SI AQUEST SERÀ DELS DIFÍCILS...


"-No us distragueu. Qui més, qui més? -l'impel·leix, la veu pastosa.
La mirada li descobreix, de cop i volta, tots els detalls: homuncles indecisos i estranys que no havia vist mai, dames llastimeres que de segur han acudit a tafanejar, possibles malfactors, rostres agraris de sécs profunds, ombres estupiditzades que se li esmunyen per entre la munió, caps que s'entaforen en el gavany, aparences, fingiments, besllums.


La figura en aquells moments s'acotxa, traça uns dibuixos al terra sorrenc amb una branca, després s'alça, camina i s'atura sense motiu. En algun moment fa l'efecte que parli amb un interlocutor invisible. Alça el cap i mira el cel. Una ramiola d'aire li despentina els cabells. Ell s'escup a la mà i se'ls allisa. A la fi s'asseu a terra i sembla que mediti sense moure un múscul durant força estona.



Possibles autors:  Joan F. Mira / Hermann Hesse/ Màrius Blàvia/ James Joyce/ Thomas Mann.

24 comentaris:

  1. Hola! Ja hi tornem a ser!

    L'autor és Hermann Hess?

    ResponElimina
  2. Hola! No Núria, l'autor no és Herman Hesse.

    ResponElimina
  3. Dolors, Lluís: Hem passat una època sense tres escriptores i ciutadanes realment brillants i amb molta capacitat de comunicació: Montserrat Roig, Maria Aurèlia Capmany i Mª Mercè Marçal. M'agradaria saber què escriurien i dirien elles en la situació actual.

    ResponElimina
  4. Malauradament, no ho podrem saber.

    L’escriptor de l’obra que avui ens proposes és català?

    ResponElimina
  5. Sí Dolors, l'escriptor és català. Vas bé.

    ResponElimina
  6. Ostres vado una mica i zas ja me n'he perdut un!!
    A veure si és català ha de ser en Màrius Blàvia, perquè en Joan F. Mira és nascut a Valencia.
    És en Màrius Blàvia l'autor?

    ResponElimina
  7. Lluna: Sí, l'autor és Màrius Blàvia però Joan F. Mira també és català: és nascut als Països catalans, escriu en català i és un dels catalans que més lluita per la catalanitat del país valencià.

    ResponElimina
  8. És el seu primer llibre, L'illa dels morts?

    ResponElimina
  9. No Dolors, no és l'Illa dels morts, però ai,ai, ai!

    Faig una proposta per regular una mica el funcionament de cara el repte que vindrà a partir d'aquest. Consistiria en que les respostes només es donéssin a partir d'una hora de la tarda, les 19,- per exemple. D'aquesta manera, als blogaires que treballin lluny de l'ordinador durant el dia no se'ls escaparia la cursa. Dit d'una altra manera, els participants podrien fer preguntes i afirmacions durant tot el dia, però les respostes no sortirien fins una hora determinada i potser així, hi hauria més blogaires pendents. No sé... que us sembla? Ho podeu millorar?

    ResponElimina
  10. Tens raó Mercè, en Joan F. Mira també és català, ha estat una relliscada excloure'l.
    A veure no n'he llegit res d'en Màrius Blàvia, tot i que hi ha molt poca informació sobre ell, no està ni a l'Associació d'escriptors en llengua catalana, he trobat que a part de la sev afeina de docència en un IES de Lleida com a professor de català, ha escrit només 4 llibres, només però he trobat informació de dos, del primer que ja ha dit la Dolors i no és i de l'últim que serà la meca aposta. Per tant apostaré per la seva última novel·la DRECERES AL BOSC.

    ResponElimina
  11. Mercè, trobo molt encertada la teva proposta de donar les respostes una vegada al dia, potser encara jo esperaria una hora més o sigui a partir de les vuit.
    El viure secret, és el títol de la novel•la que cerquem?

    ResponElimina
  12. Noies: No és ni DRECERES DEL BOSC ni EL VIURE SECRET...i confirmo que l'autor és Màrius Blàvia, professor d'un IES de Lleida, llavors...

    Dolors, em sembla millor donar les respostes a partir de les 20h. Que en penseu Núria, Carme, Lluna Dolo, Xavier... etc?. En cas d'aprovar aquesta regulació, podríem posar, de moment una nota d'advertiment en la capçalera de cada proposta, una nota tipus:
    VEGEU LES RESPOSTES DE CADA DIA A PARTIR DE LES 20H.
    I, per suposat, en Xavier podria introduir aquesta modificació a les normes i potser també en la presentació del Blog. Què us sembla?

    ResponElimina
  13. Podria ser "Estirp d'homes lliures" amb el qual va ser finalista del premi Pere Calders del 2003 ?

    Quant a les normes, dependrà molt dels horaris de cadascú ... jo hi ha dies que al vespre ja no connecto perquè arribo molt tard a casa. Acataré el que decidiu.... una abraçada tardorenca!

    ResponElimina
  14. Per a mi d'acord, tot i que hi ha dies que al vespre no em connecto, però pot ser interessant fer-ho així!!

    ResponElimina
  15. Llegeixo els comentaris i he de dir que pel que fa a mi, cap problema! Però hem de tenir present que això és un entreteniment i, si el connectar-se a unes hores determinades, ha de ser un impediment perquè algú hi participi, no sé si hi guanyarem gaire....

    Jo penso que podríem deixar uns dies (per exemple una setmana o 10 dies) de marge per si algú té alguna altra idea, i si no ho fem tal com diu la Mercè.

    ResponElimina
  16. Sí Dolo, és ESTIRP D'HOMES LLIURES, finalista del Premi P. Calders 2003, editat per Proa. Faig un resum de la contraportada " L'obra no és tant un relat prou interessant com una obra de xoc d'idees i sentiments entre lliurepensadors vinculats a les teories freudianes i fascinats per l'esperitisme en coalició amb la tradició secular de l'integrisme religiós. Es situa a Lleida a principi del segle XX." A mi personalment m'ha ajudat a situar-me en el conflicte dels darrers anys de Mn. Cinto Verdaguer.
    Ara l'estic rellegint.

    ResponElimina
  17. Núria, Lluna, Dolo. Podem esperar un dies i anar-ho pensant, sempre tindrem més garanties de que ho fem bé.
    Voldria aclarir una qüestió que potser no he explicat bé. Els participants podríem entrar durant tot el dia al Joc i fer-hi les aportacions que vulguem, però la resposta a totes les qüestions es posaria al vespre i els i les participants les podrien llegir, consultar i tornar a fer preguntes i reptes des del mateix moment que llegissin la resposta fins l'endemà. Això només condicionaria escriure al vespre (a partir de les vuit fins a les dotze a la persona que li toqués posar el repte i respondre).
    N'anem parlant si voleu i estem pendents d'iniciatives millors.
    ARA ET TORNA TOCAR A TU, DOLO!!!

    ResponElimina
  18. Bon dia,
    Potser seria bo que les respostes a les preguntes fossin una vegada al dia, ja que així tothom s’hi podria connectar a l’hora que li anés bé. Les preguntes o afirmacions sempre. Així podem pensar si el comodí o l’afirmació és l’encertada i comentar-ho entre nosaltres, per descomptat qui ho encerti el primer penja el llibre. Que us sembla?

    ResponElimina
  19. Dolo, has vist les noves normes? esperem afavorir la participació.
    Estem esperant la teva proposta.

    ResponElimina
  20. Amigues i Amics lectors,

    He afegit les noves normes del joc a la pàgina "Regles del Joc", perquè les tinguem totes juntes.

    ResponElimina
  21. Molt bé Xavier

    Dolo, on ets? estem impacients

    ResponElimina
  22. Ei bon dia a tots, he estat fora i desconnectada. Ara acabo de llegir les noves normes, el text ja el tinc apunt, però el que no sé com combinar és el fet d'haver de contestar dins la franja horària en què es penja la proposta, jo no sé mai a quina hora podré connectar! i no sé si ho podré seguir.
    De moment aquest migdia penjo el text i que sigui el que Déu vulgui.
    Per cert, Dolors, la Rupit-Taradell va anar bé? Crec que t'he clissat en una foto....

    ResponElimina
  23. La Rupit va estar una mica passada per aigua. Però bé. Nosaltres vam fer com els cargols que varem sortir quan la pluja va amainar

    ResponElimina
  24. Sobre si "Digue'm" és correcte, he consultat Marbà Sintaxi i he entès que hauria de ser "Digues-me" perquè el verb és imperatiu "digues" i com que acaba en consonant s'hi afegeix el pronom feble "me" amb guionet,"digues-me", crec vaja, perquè jo amb això de la normativa no m'hi faig mai forta.

    ResponElimina

Respon a la pregunta mitjançant un comentari. Per enviar el missatge, has de premer la opció "Comentari de l'entrada"

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.