Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


dilluns, 27 de febrer del 2012

NOVA SETMANA: NOU REPTE!! SON DOS QUARTS DE DEU DEL MATI

La matinada els ha trobat desperts. Com un menjar d'agredolç han tastat aquesta alba. La majoria han feinejat tota la nit i han resat. En veu baixíssima, cadascú a ca seva, han entonat salms de lloança i d'agraïment. Han desenterrat les alfàbies, escorcollat els amagatalls, remenat els calaixos. Tot quan pugui ser de profit ha estat triat: els doblers, l'or, les joies. Les dones han cosit butxaques i butxacons, han afegit folres d'estam a les faldetes. Han pastat pa i l'han enfornat, han fet pujar les coques. Però en sentir n'Eloi han deixat les agulles, han apagat els focs, han tancat els obradors i s'han mudat amb les millors robes de què disposen per anar a missa.


Els primers ruixats d'octubre -finalment el solpàs havia fet prou efecte encara que amb bastant retard- interromperen un parell de dies l'acabament de la mudança virregnal, que dirigí la marquesa en persona, amb tot l'esment i meticulositat del que fou capaç, sobretot pel que feia a les seves pertinences. Els quadres plens d'avantpassats tristos, que més semblaven haver estat retratats de cos present que no en vida, donat l'aire d'extremunció que exhalaven, foren traslladats a casa de la marquesa, a Ciutat, perquè quasi tots provenien de la seva família....


POSSIBLES AUTORS:

Maria de la Pau Janer, Baltasar Porcel, Martí Gironell, Carme Riera, Alfred Bosch...

6 comentaris:

  1. Hola: 1.El títol de l'obra inclou el nom d'un color?
    2. Va rebre premis aquesta novel·la?

    ResponElimina
  2. Bon dia!

    Dolors A: L'autor NO és un home!!!!

    Mercè: El títol de la novel·la inclou el nom d'un color.
    I, sí, va rebre premis l'obra.

    Fins demà, que suposo que serà per donar el relleu.... oi Mercè?

    ResponElimina
  3. Hola, crec que és El darrer blau de Carme Riera. El primer paràgraf és el del capítol on els xuetes preparen la sortida en vaixell, de nit, i s'enduen les joies i coses de valor entre els vestits, sobre tot els que porten les dones.
    És un text extraordinari que quan s'acaba el capítol l'has de tornar a llegir perquè no els pots deixar aquella gent i aquella situació tan ben descrita. Per mi, és la millor novel·la de Carme Riera, de molt, i una de les millors de la nostra llengua. Trobo que algun dia havia de sortir.
    Ah! potser no l'he endevinat, en tot cas afirmaria que és de Carme Riera i...d'alguna cosa que no he llegit i que té la qualitat d'El darrer blau.

    ResponElimina
  4. Mercè, penso exactament igual que tu! "Dins al darrer blau" és, de bon tros, el millor que ha escrit la Carme Riera. Fa molt de temps que la vaig llegir, i em sembla que ho tornaré a fer, perquè de la bona literatura no en tenim mai prou...

    Esperaré a demà al matí per passar-te el relleu!! (Ja que les normes les varem fer nosaltres, almenys complir-les!)

    Bona nit, i fins demà a dos quants de deu.

    ResponElimina
  5. Bon dia!

    Ara si!

    És "Dins el darrer blau", de Carme Riera.

    Tot teu Mercè!!

    ResponElimina

Respon a la pregunta mitjançant un comentari. Per enviar el missatge, has de premer la opció "Comentari de l'entrada"

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.