Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


dimarts, 25 d’octubre del 2011

UNA NOVA PROPOSTA

Estava tan prima que gairebé semblava transparent; els braços amb què li rodejava el coll no eren més que fràgils ossos que li recordaven l'ossada dels pollastres, i el seu rostre pansit estava tremendament arrugat. Els rínxols grisos, que encara duia pentinats a la moda dels seus anys tendres, li atorgaven un aspecte estrany i patètic, i el seu cosset agostat era talment una fulla autumnal que s'enduria la primera forta ventada que bufés.

L'aventura era talment com una indiscreció comesa en una festa, una falta tan greu, que un mateix s'adona que no pot fer res per a trobar-hi una excusa: l'únic remei era oblidar-la. L'horror que li inspirava la degradació que havia sofert l'ajudava. Se sentia com una serp que ha canviat la pell i que contempla amb fàstic el vell embolcall. Exultava de sentir-se amo de si mateix altre cop; s'adonava de les moltes coses delicioses del món que s'havia perdut quan es trobava immers en aquella follia que la gent en diu amor; ja en tenia ben bé prou; si l'amor era allò, no volia tornar-se a enamorar mai més.

I els possibles autors són:

John Galsworthy; Wilkie Collins; H.G. Wells; W. Somerset Maugham; P.G. Wodehouse; Ralph Fox.....

10 comentaris:

  1. Ostres Núria!, que has tret la pols a la biblioteca?
    Va, la primera pregunta. L’escriptor en qüestió va rebre el Premi Nobel de literatura?

    ResponElimina
  2. Hola!

    Ja fa mandra, ja! però de tant en tant s'ha de fer dissabte...

    L'autor NO va rebre el Nobel de literatura.

    ResponElimina
  3. Xavier amb la Núria poc hi pots posar cullerada tu!!
    Tots els autors son de fa dos segles!!!
    Vinga som-hi! Va neixer a França l'autor?

    ResponElimina
  4. Bon dia!

    I tu vas com una centella, eh?

    SI, l'autor va nèixer a França.

    ResponElimina
  5. Bé ja sé dons que l'autor és William Somerset Maugham, de fet de tota la colla és l'únic que no va neixer a Anglaterra. No n'he llegit res d'aquest autor però ara ja em sé la seva vida i sé les seves obres, que en va escriure un munt, i que algunes fins i tot s'han portat al cinema, ah! i també ha fet obres de teatre, molt prolific el Somerset aquest. Bé de totes les seves obres ara tiro a "boleo" jo diria que és DE LA SERVITUD HUMANA.
    Si no ho és ja us ho deixo perque ja he acabat amb els meus recursos!!

    ResponElimina
  6. Ahir vaig fer una entrada que no va ser publicada, no sé que devia passar. Jo preguntava si era el que havia viscut més anys, ja que si la Núria ens ho posa difícil que les seves respostes també siguin treballades.

    Una frase del escriptor:"La lectura no da al hombre sabiduría; le da conocimientos."

    ResponElimina
  7. Per si no fos La servitud humana, que té molts punts, apunto per EL VEL PINTAT

    ResponElimina
  8. Dolors, la frase és de S. Maugham?

    jo hi afegiria, "però algunes lectures poden obrir camins per arribar a la sabiduria, com els pot obrir qualsevol actitud reflexiva" Hi estaries d'acord?

    ResponElimina
  9. Si Mercè, la frase és de William Somerset Mangham i segur que s’hi podria afegir tot el que tu dius, jo li vaig posar per que es veies que treballava el tema. Aquesta Núria ens ha fet treballar de valent, a mi ja m’agrada que una mica és l’objectiu del blog, no?

    ResponElimina
  10. Llunaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!

    Qui és la bruixa, ara?

    Us queiseu molt, però ni 24 hores ha durat......

    SI, és DE LA SERVITUD HUMANA!!!!! També el tinc, si voleu........

    Apa Lluna, et torno a passar el relleu.

    ResponElimina

Respon a la pregunta mitjançant un comentari. Per enviar el missatge, has de premer la opció "Comentari de l'entrada"

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.