Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


dissabte, 10 de desembre del 2011

Proposta, gairebé a dos quarts de quatre...

Era una masia de bona aparença. Per les portes obertes dels estables es veien els cavalls destinats a les feines del camp que menjaven tranquil·lament en unes menjadores noves. Al llarg dels cossos de l’edifici s’estenia un ample femer coronat per un halo tebi, i entre les gallines i els galls dindis picotejaven cinc o sis paons, luxe dels corrals de la regió de Caux. La cleda era llarga; la granja, alta, amb les parets llises com la mà. Sota el cobert hi havia dos xarrets grans i quatre carros, amb les corresponents xurriaques, els collars i els guarniments complets, el peluix de la llana dels quals s’emplenava de la pols fina que queia dels graners.


 ...........


Jo t’ho hauria donat tot, m’ho hauria venut tot, hauria treballat amb els meus dits, hauria demanat caritat pels caminals, tot per un somriure, per un esguard, per sentir-te dir “gràcies”! I tu et quedes tranquil·lament a la butaca, com si no m’haguessis fet sofrir prou. Sense tu, ho saps?, hauria pogut viure feliç. Qui et feia venir? Una aposta? I, tot i això, m’estimaves, almenys així ho deies... I fins fa un moment encara... Ah, més hauria valgut que m’haguessis tret! Tinc les mans calentes de les teves besades i veig aquí a la catifa el lloc on em juraves agenollat que m’estimaries eternament. M’ho has fet creure. M’has arrossegat dos anys entres somnis magnífics i suaus!... I dels nostres projectes de viatge, te’n recordes? Oh, la teva lletra, la teva lletra! M’estripà el cor! I després, quan torno a venir a veure’t, suplicant i plena de tendresa per tal d’implorar-te un socors que podria atorgar un desconegut, tu que ets ric i lliure i feliç, me’l refuses perquè et costaria tres mil francs!


................. 


Possibles autors: Alexandre Dumas, Virginia Woolf, Johann Wolfgang Goethe, Gustave Flaubert, Lev Nikolàievitx Tolstoi

8 comentaris:

  1. Hola de nou, d'entrada no en tinc ni idea però apostaré els meus dos comodins.
    1. És una dona l'autora?
    2. L'autor és francés?

    ResponElimina
  2. Hola. Som-hi:

    Acaba bé aquesta novel·la?
    El títol és de dues paraules?

    Fins demà

    ResponElimina
  3. Hola, bona nit!

    L'autor va néixer el 1821?
    El títol ens dona a entendre que la protagonista és una dona?

    ResponElimina
  4. Déu vos guard. Les respostes són:
    - Lluna: no, no és una dona l’autora, i sí, és francès.
    - Mercè: acabar el que es diu acabar, acaba amb un punt final, com la gran majoria, però no, no acaba massa bé, no. I sí, el títol són dues paraules.
    - Núria: sí, l’autor va néixer el 1821; i sí, el títol ens dóna a entendre que la protagonista és una dona.

    Au vinga! Som-hi!

    ResponElimina
  5. Afirmo: Madame Bovary de Gustave Flaubert.

    ResponElimina
  6. Ai, per minuts! és que no estic prou alerta! També aposto per Mm. Bovary de Flaubert. Una qüestió en relació a aquesta novel.la que us pot interessar: estem d'acord amb Maria Nunes (la nostra guia d'itineraris literaris) que Emma Bovary és una novel.la realista i que narra la història de una dona que ha llegit massa novel.la romàntica i creu que l'amor és una qüestió extraordinària i fora de la vida comuna, de la mateixa manera que el Quixot enfoca la seva vida com la d'un cavaller que salvarà les dames, que veu enemics per tot arreu i els combat a la manera dels cavallers medievals. Els dos: Emma Bovary i el Quixot estan fora de temps i Flaubert i Cervantes en fan la caricatura.

    ResponElimina
  7. Bona nit,

    Acabo d'arribar i veig que ja hi ha la feina feta.

    Molt bé, esperaré a veure que posa la Núria.

    ResponElimina
  8. Bon dia,
    com que després no podré connectar i ja està clar que, UNA VEGADA MÉS, la Núria ha fet diana, doncs res, endavant les atxes.
    Esperem proposta, senyora :)
    Una abraçada!

    ResponElimina

Respon a la pregunta mitjançant un comentari. Per enviar el missatge, has de premer la opció "Comentari de l'entrada"

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.