Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


dissabte, 21 de gener del 2012

PROPOSTA DEL CAP DE SETMANA, A LES DOTZE DEL MIGDIA

És el temps de les granotes, verd que avança entre el verdet caigut de les argelagues i el polsim blanquinós de la flor de les canyes que s'enfilen llot amunt; n'hi ha que salten del marge estant i s'empassen avall, i n'hi ha que neden per damunt de l'aigua, i n'hi ha que paren el sol ben quietes prop d'una mata. És el temps de bombollejar i treure el cossiret estrafet els cap-grossos que foraden el tel tan fi, tan últim, de l'aigua, a grapats, incansables, una i altra vegada per tots els racons de la bassa xarbotada. És el temps de la serpeta fosca o virolada que suara, potser, ha mudat la pell a l'escalf del terrer assolellat, i que, després d'arrapar-se per una de les parets terroses de la bassa, es precipita i fueteja-solc petit que aviat s'esborra- l'aigua verdosa. És el temps de tantes i tantes cuques de noms insabuts, que tentinegen o suren capriciosament per damunt o per fora, i de la bonior constant de molts insectes estranys, i d'unes quantes libèl·lules multicolors, els helicopterets supervisors d'aquest món petit però animat que és la bassa. És temps de vida.


L'emmurriament es va esbravar aviat pel caient mateix del assumpte, i al cap de pocs dies decidiren dir a la iaia que, si tot sortia com tocava, a punta d'hivern la família s'engrandia. La intenció era aquesta, però mai no trobaven el moment d'ennovar-la, temorosos de la seva reacció, que intuïen tirant a excitada i, per tant, contraproduent pel seu delicat estat de salut.


I AQUESTA OBRA LA POT HAVER ESCRIT:

Lluís-Antón Baulenas, Emili Teixidor, Rafael Vallbona, Antoni Pladevall, Joan Agut.

7 comentaris:

  1. Compartim carrers i plaçes amb l'autor?

    ResponElimina
  2. Oh! m'ha funcionat l'entrada Comentaris. Que bé!
    Pregunto:
    El cognom de l'autor porta la lletra "Ll"?
    La novel·la la va editar Columna?

    ResponElimina
  3. Ui!! aquest cop si que em sembla que serà la més ràpida a contestar qui s'emporti el premi.
    Meues propostes:
    1.- L'autor a part d'escriptor és Doctor en filologia clàssica i professor de llatí i grec?
    2.- Aquesta novel·la ha tingut Premi?

    ResponElimina
  4. Bon dia!!

    Apa com disfruteu, eh?

    Dolors A: Certament hi compartim carrers i places...
    I també és veritat que és la seva primera novel·la.

    Mercè: El cognom de l'autor porta la lletra Ll.
    I no, la novel·la no la va editar Columna.

    Lluna: Sí, l'autor és Doctor en filologia clàssica i professor de llatí i grec.
    I, que jo sàpiga, aquesta novel·la no ha obtingut cap premi.

    M'imagino a totes tres pendents de les respostes i a veure qui és més ràpida i l'ordinador no li fa cap mala passada...

    ResponElimina
  5. Bon dia!

    Efectivament el llibre és La lliça bruta. Pels comentaris que veig, ho ha encertat en primer lloc la Mercè i en segon lloc la Dolors A., però com que la Mercè té problemes per entrar a Comentaris, ella mateixa ha proposat que la propera proposta la pengi la segona persona en encertar-lo, o sigui que et toca a tú Dolors!

    ResponElimina

Respon a la pregunta mitjançant un comentari. Per enviar el missatge, has de premer la opció "Comentari de l'entrada"

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.