Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


dimarts, 10 de gener del 2012

Comencem amb força el 2012 ... (gairebé a mitjanit)


Pèro vet aquí que és hivern, i neva, i al voltant del refugi de muntanya fueteja la tempesta. ¿Ets capaç de distingir alguna cosa des de la finestreta de vidres entelats que mira cap a la vall? Jo no. El terbolí nevós crea una mena de calitja espessa i grisa, angoixant. Sí, és clar, t’agradaria disposar d’una visió clara, lluminosa, que sense ni ombra d’error et deixés veure damunt la neu les petjades de cada passa  que has hagut de fer al llarg de la teva vida per arribar fins aquí. I en canvi no pot ser, però al capdavall tant se val, perquè s’està molt bé amb aquesta escalforeta, ¿oi?

................

¿Saps què?, en tota la teva carta, que és tan sincera i que ha trobat la meva comprensió més sincera, hi ha una cosa que no rutlla. Potser et semblarà estrany, o tal vegada insignificant, però és quan em dius que has respost a una sol·licitud d’afecte. O més ben dit, que has respost a una sol·licitud d’amor. Un amor es correspon quan s’està enamorat, estimada, i això és el m’esperava que escriguessis, segons la gran lleialtat que sempre havia caracteritzat la nostra vida. Hauries pogut dir-me (més exactament: m’hauries hagut de dir): ¿Saps què ha passat?, que mentre tu no hi eres m’he enamorat.


Possibles autors: Antoni de Bofarull, Antonio Tabucchi, Federico Moccia, Brigidina Gentile, Erri de Luca

8 comentaris:

  1. Bona nit, espero que hagueu passat molt bones festes. Vaig flipar amb els llums de l'arbre de Cal Xavier i Ca La Núria :)
    Jo he estat uns dies a Còrsega, carregant piles. I ara ja hi torno a ser, amb feina fins les orelles i amb uns horaris de mè! (perdó)
    Sé que ho estaveu esperant així que acabo de fer l'esforç de penjar-vos la proposta. No sé si podré respondre quan toca, ho sento, ho intentaré.
    Una abraçada i que tinguem tots un bon any ple de lectura! Salut i lletres! Dolo.

    ResponElimina
  2. He anat buscant informació dels possibles autors, ja que jo no he llegit res de cap.
    Pot ser un home que va néixer el 24 de setembre?

    ResponElimina
  3. Bon dia, perdoneu que no hagi pogut contestar abans, però dec una resposta a la Dolors.
    Sí, així és.

    ResponElimina
  4. Bon dia,

    Primer comodí: L'autor és Antonio Tabucchi?

    Segon comodí:L'obra es va publicar en català el 2001?

    ResponElimina
  5. Bona nit,
    Doncs sí, Núria, l'autor és Tabucchi.
    Quant al segon comodí,l'exemplar que en tinc als dits, la 1a edició amb aquesta editorial és del març de 2002, i crec que és l'any de la primera publicació.
    Bona nit.
    Dolo

    ResponElimina
  6. Bones...
    Ahir no vaig poder entrar al blog, avui ja ho veurem si em deixa fer el comentari. També he rebut un correu de la Mercè Voltes que tampoc pot entrar.
    Com que encara no puc fer cap afirmació ja que no he gastat els dos comodins, faig una altra pregunta l’obra està ambientada a Portugal?

    ResponElimina
  7. Bona nit,

    L'obra és "Es va fent més i més tard"?

    ResponElimina
  8. Hola bona nit,
    Dolors, l'obra és un recull de cartes que 17 homes escriuen a 17 dones en, com molt bé acerta -un cop més- la Núria en l'obra "Es va fent més i més tard". And the first winner is ... Núria!
    N'hi ha de divertides de cartes, si no l'heu llegit, us el recomano per passar una estona diferent. Algunes, són mooooooooolt estranyes.
    I com que així és, es fa tard, vaig a dormir una estona, bona nit!

    ResponElimina

Respon a la pregunta mitjançant un comentari. Per enviar el missatge, has de premer la opció "Comentari de l'entrada"

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.