Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


dimarts, 24 de maig del 2011

A veure qui l'encerta

Alça el cap i el mou a banda i banda. Sembla que rumïi, com si en encetar el nou dia es preguntés què ha de fer, per on ha de començar, cap on li convé anar. Fa dies que no camina gaire i la fresca d’aquesta albada li desperta el desig d’explorar regions que no sol visitar. Torna a mirar a banda i banda i no s’acaba de decidir. Es massa fosc encara i l’aire no és prou calent. De moment no pren cap determini, deixa passar el temps per davant dels ulls impàvids.

Costa reproduir el passat sense fer trampes. No vull dir les fites solemnes, sinó la lletra petita, com si l’acte banal de fer el cafè o posar-se els sostens només es fes per fer el cafè o per posar-se els sostens. No. Ella feia el cafè d’una manera que volia dir: Aquesta és la meva imatge, en cada un dels meus gestos hi sóc tota.

Autors: Emili Teixidó, Josep Mª Espinàs, Sebastià Alzamora, Ramon Solsona, Pere Calders, Jordi Cabré

12 comentaris:

  1. Carme: ha estat publicada abans del 2010?

    ResponElimina
  2. Que l'autor ha nascut abans del 1950?

    ResponElimina
  3. Hola bon dia! Això es magnífic: ja funciona!!!!

    La meva pregunta era si l'autor és en Ramon Solsona?

    ResponElimina
  4. Núria,

    Nosaltres bé que hi podem entrar. Aparentment tot funciona, però no sé si hi pot haver algun problema amb la resta de participants.

    ResponElimina
  5. Hola a tots, Sembla que ja funciona.
    Responent a la Núria, queden contestades la resta de preguntes.
    Si, Núria. L'autor de la meva tria és en Ramon Solsona.

    ResponElimina
  6. No, Núria. No és un Premi Sant Jordi.

    La novel·la és anterior al 2010 responent a la pregunta de la Mercè.

    ResponElimina
  7. Em sembla que pot ser Les hores detingudes de Ramon Solsona

    ResponElimina
  8. Com que no tinc resposta truco a la Carme Farré que em diu que efectivament els fragments són de Les hores detingudes de Ramon Solsona. Diu que ahir al vespre ho va entrar però jo no ho he pogut visualitzar. Posaré el text proper, doncs, a veure si entra bé.

    ResponElimina

Respon a la pregunta mitjançant un comentari. Per enviar el missatge, has de premer la opció "Comentari de l'entrada"

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.