Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


dimecres, 9 de febrer del 2011

Una nova proposta:

I, obsedit, una nit que gotejava es va acostar temorenc però sense marrar per devers la porta de Sant Antoni i el carrer del Socors, tot brut i ruïnós, una fosca pudent i tacada per la llum magenta que sortia per les portes dels tavernons, la cridòria, el fum, com si fossin veritables boques de l'Infern. Amb les prostitutes dretes a la cantonada, fumant provocatives, uns pits agressors, unes gropes sobiranes, mentre escometien amb procacitat els ho¬mes que voltejaven escrutant-les indecisos. I la plugeta fina, ratlletes de lluentor.

Picornell predicava:
-... ¡i com que les autoritats autonòmiques són els simples testaferros colonials del Govern central, i tot plegat només configura l'Espanya secular, o sigui reaccionària, la d'Isabel la Catòlica, els Borbons, Franco, els socialistes i Aznar, els reis que a més regnen a Marivent, a Mallorca, amb nosaltres ajupits al seu darrere, l'absolut femer, llavors lògicament aquesta tropa d'explotadors corruptes no fa cas de les nostres denúncies, del bé comú que constitueix l'ecosistema, i així El Siurell ha ocupat aquesta zona de Camp de Mar, una de les més destrossades de l'illa, on cremarem aquests taüts que simbòlicament representen el que la legió de sàtrapes ha fet i vol continuar fent amb Mallorca, sotmesa a l'especulació, al caos, a la rapinya, a la desnaturalització, a...



De quina obra es tracta? i de quin autor?: Gabriel Janer Manila, Biel Mesquida, Maria Antònia Oliver, Baltasar Porcel o Carme Riera.

15 comentaris:

  1. Hola, bon dia! Jo tinc un problema. En Xavier ha penjt un nou repte, i us asseguro que ho ha fet "sota secret de sumari", però jo ja sé quin és perquè l'he llegit no fa massa. Què faig? Si considereu que no he de participar, digue-ho que, de veritat, no em sabrà greu. Gràcies!

    ResponElimina
  2. I si fos jo la que l'hagués llegit fa poc? Tampoc podria participar-hi?
    Per mi tens tot el dret a fer-ho!

    ResponElimina
  3. Jo penso que si, que pots participar, i ho podries fer, fen-nos adonar de coses que nosaltres no coneixem, com preguntar o afirmar si la narració està ambientada a una illa gran o petita, si l’has torbada interessant...perquè la vas llegir...alguna cosa sense esmentar el títol. I si et preguntem a tu pots fer la resposta més exhaustiva, ja que no tens perquè dir: si o no.

    ResponElimina
  4. Jo crec que si que has d'apostar. Són les normes. I no et preocupis que hi ha mes llibres que dies i llonganisses!

    ResponElimina
  5. Hola! Seguint el suggeriment de la Dolors, us diré que es tracta d'una obra que vaig llegir fa un parell d'anys, malgrat que es va publicar ja fa més temps, i el vaig llegir perquè el seu autor m'agrada i ja li havia llegit d'altres obres. De les nove-les que jo he llegit, puc dir que les sitúa sovint en una illa, que és la seva ciutat natal, i que nosaltres podem identificar facilment, per alguns detalls, que es donen en el segon paràgraf que ha penjat en Xavier.
    De moment, jo, no us avanço res més...
    Si voleu una mica més d'ajuda ja anireu preguntant, i sinó d'aquí a tres o quatre dies donaré el títol. Us sembla bé?

    ResponElimina
  6. Comodí: és Gabriel Janer Manila l'autor?

    ResponElimina
  7. Mercè, ho sento, però NO ES de Gabriel Janer Manila.

    ResponElimina
  8. Ostres, em fa vergonya i tot!! no he llegit res de Baltasar Porcel!!
    Aquest joc és fantàstic, ja començo a tenir llista de llibres que no m'he llegit i que han sortit...

    ResponElimina
  9. Lluna: Quan vulguis, a casa, n'hi ha uns quants.Estan a la teva disposició i a la dels altres concursants. D'altra banda, coincideixo totalment amb tú, aquest joc es fantàstic!

    ResponElimina
  10. Bona nit! Afirmo: L'obra és "Olympia a mitjanit", de Baltasar Porcel i editat per Planeta.

    ResponElimina

Respon a la pregunta mitjançant un comentari. Per enviar el missatge, has de premer la opció "Comentari de l'entrada"

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.