Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


diumenge, 6 de juliol del 2014

RECEPTES DE CUINA SOPA D'ESTIU 2014 (Per a qualsevol dubte, 93 8800070, 24 hores on line)

Suggeriments sopar lectura


·         Magdalenes d’espinacs, fesols i bacallà (8 unitats): 250 gr fesols cuits, ½ kg espinacs frescos o 200 gr congelats, 150 gr de bacallà remullat, 4 – 6 ous. Poseu un raig d’oli en una paella i fregiu-hi els fesols ben escorreguts i remullats a foc lent. Un cop comencin a fer crosta, afegiu-hi els espinacs crus o congelats i el bacallà esqueixat. Tasteu-ho de sal i si cal rectifiqueu-ho. Bateu els ous per a truita i barregeu-hi el preparat anterior. Prepareu motlles individuals de silicona. Si no ho son, unteu-los i enfarineu-los  per desmotllar-los amb facilitat. Poseu-ho al forn a 200ºC, 7 minuts. Deixeu refredar una mica les magdalenes i desemmotlleu-les. Serviu-les Fredes o amb un cop de micrones.
·         Cóc de ceba tendra i tonyina (8 raccions): 8 cebes tendres, oli, sal 1 llauna grossa de tonyina, 4 ous, 50cc d’oli, 100 cc de llet, 200 gr de farina, 1 cullerada de llevat ràpid, 10 gr de sal. Acompanyament: 2 tomàquets, 1 branca de sàlvia, oli i sal. Cóc: salteu les cebes a rodanxes amb oli i sal fins que siguin transparents, però sense color, es a dir, ofegades. Feu una barreja amb tots els ingredients que calen per fer el cóc, mirant que quedi ben llisa. Aboqueu-hi les cebes i la tonyina ben escorreguda i tireu-ho en un motlle de cake de litre. Coeu-ho al forn a 160ºC, 45 minuts. Acompanyament: Peleu les tomaques, treie-los les llavors i talleu-les a dauets, amaniu-les ambo li, sal i les fulletes de sàlvia i seviu-ho tot junt.
·         Pastís fred d’escalivada (6 persones): 3 pebrots escalivats, 2 albergínies escalivades, 2 cebes escalivades, 200 cc de nata líquida, 4 ous. Per a la salsa: 250 cc de nata líquida, 25 gr de mantega, 3 anxoves. Poseu tota l’escalivada en un colador, per tal de que deixi anat tota l’aigua. Una vegada escorreguda l’escalivada, premeu-la per acabar d’eliminar l’aigua, passeu-la pel  mini-pimer, afegiu-hi els ous batuts i la nata líquida. Poseu-hi sal i pebre i aboqueu la mescla en un motlle de cake, untat amb margarina i amb paper mantega al fons. Poseu-ho al bany maria, al forn, i deixeu-lo coure de ¾ d’hora a 1 hora. (fins que quedi quallat com un flam). NOTA: Si el motlle és de silicona no cal coure al bany maria i cal controlar el temps, perquè tampoc en cal tant). Un cop fred desemmotlleu-lo i serviu-lo amb salsa d’anxoves. Salsa d’anxoves: Ajunteu la crema de llet, les anxoves i la mantega, i deixu-ho rehuir al foc. Un cop reduït, més de la meitat, coleu-lo i deixeu-lo refredar.
  • Mousse de carbassó amb gambes i salsa de gambes (6 persones):
700 gr carbassons, 100 gr de nata líquida, 4 ous, oli, sal, pebre, nou moscada, 250 gr de gambes. Salsa: 130 gr de llet, 1 ceba tendre, 30 gr de mantega, 1 cullerada de salsa de tomàquet espessa, 20 gr maizena, 50 gr xerès, sal, pebre i nou moscada, 100 gr nata líquida. En una paella posar-hi una mica d’oli i, quan és calent, afegir-hi els carbassons tallats a rodanxes fines. Es deixa coure tapat fins que el carbassó és tou. Ho posem en un colador, per tal de que deixi anar tota l’aigua, i ho premem amb la mà de morter. Ho passem pel minipimer fins aconseguir un puré ben fi. Hi afegim la nata, els ous, la sal, nou moscada i pebre blanc (jo no n’hi poso!). Ho ben barregem i hi afegim les gambes, que ja tindrem pelades en cru, tallades a trossets. Ho posem en un motlle de silicona, untat lleugerament amb oli, i ho coem al microones a potència màxima (800w), 10 – 12 minuts. Comprovem que ja és cuit, puntxant-lo amb un escuradents, que ha de sortir net, i ho deixem refredar. Ho guardem a la nevera, fins el moment de servir-ho. Ho desemotllem.  Per preparar la salsa, farem un concentrat de marisc: En un cassó hi posarem la llet i els caps de les gambes, quan arrenqui el bull, ho deixarem coure 2 minuts i ho colorem prement els caps de les gambes perquè deixin anar tota la substància. Ho reservem. En una pella hi sofregirem la ceba tendre (1 cullerada sopera) ben picada, junt amb la mantega. Quan és transparent hi afegirem el concentrat de marisc, la salsa de tomàquet ben espessa, la maizena, el xerès, la sal, la nou moscada i la crema de llet. Ho deixem coure batent amb un batedor manual ben energicament, per tal de que no es facin grumolls. Ho deixem coure fins que te l’espessor desitjat.

MAGDALENES DE FORMATGE BLAU AMB NOUSIngredients per a 8 racions: 100 gr de formatge blau, 25 gr de nous pelades, 1 cullerada sopera de pinyons, ½ poma, 75 gr de farina, 1 cullerada de llevat ràpid Royal, 2 ous, 100 cc de llet, 50 cc d’oli, 50 gr d’emmental ratllat, farina i sal.Peleu la poma i feu-la a trossets o laminetes fines. Trossegeu una mica les nous amb les mans o el morter i aixafeu el formatge blau. Bateu els rovells d’ou amb l’oli i la llet fins quedi ben unit. Aboqueu-hi la farina i el llevat i remeneu-ho be; afegiu-hi la resta d’ingredients, excepte les clares. Munteu-les a punt de neu ben fort amb el batedor elèctric de varetes. Barregeu-les amb suavitat amb la pasta preparada anteriorment. Prepareu motlles de flam o de magdalena i, si no són de silicona, unteu-los d’oli i espolseu-los amb farina per tal de poder-los desmotllar amb facilitat. Coeu-los al forn a 180ºC, 25 minuts. Serviu-los freds i, si voleu, acompanyeu-los amb un trinxadet d’endívies.




          

4 comentaris:

  1. Avui he entrat a la pàgina de coneixer les fotos i volia penjar el meu comentari i no em deixa!!! Sé on és!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Gràcies per les receptes Núria.
    M'has passat la mà per la cara Lluna. Tantes vegades que l'he vista a casa els Barceló!

    ResponElimina
  3. Mare meva !!!!

    Quin bé de Déu !!!


    Moltes gràcies

    ResponElimina
  4. Gràcies a les cuineres pel sopar va ser tot bonissimmm..... i també moltes gràcies per tot el que vaig aprendre i gaudir..

    ResponElimina

Respon a la pregunta mitjançant un comentari. Per enviar el missatge, has de premer la opció "Comentari de l'entrada"

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.