Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


dissabte, 29 de desembre del 2012



El llibre per comentar a partir del 6 de gener: L’edat de ferro

L’autor:
John Maxwell Coetzee. Escriptor sud-africà

Va néixer el 9 de febrer de 1940 a Ciutat del Cap en i es va criar a Sud-àfrica i Estats Units. Professor de literatura, crític, traductor i lingüista. La seva obra és una clara al · lusió al món repressiu de l'apartheid abans de l'abolició de la segregació racial i es distingeix per abordar la realitat del seu país en forma ambigua, sense recórrer als clixés habituals del realisme. El 1974 va publicar la seva primera novel · la, Dusklands, a la qual van seguir In the Hearth of the Country (1977), amb la qual va guanyar el CNA, el premi més gran de les lletres sud-africanes. Escriptor de les novel · les de culte com Infància i Desgràcia, entre les seves obres destaquen Al cor del país (1977), Esperant els bàrbars (1980), Vida i època de Michel K (1983), Enemic (1986), Edat de ferro (1990) i El mestre de Petersburg (1994). Guanyador del Booker Price, va obtenir el Premi Nobel de Literatura de 2003.

L’obra: L'edat de ferro

A la Ciutat del Cap, la senyora Curren, professora de clàssiques, s’està morint de càncer. Durant tota la seva vida, s’ha oposat a les mentides i a la brutalitat de l’apartheid, però n’ha viscut al marge. De sobte, es veu obligada a acceptar la ràbia i la insensibilitat que ha provocat aquest sistema. En una llarga carta a la seva filla, que fa temps que ha marxat a Amèrica, la senyora Curren explica els estranys esdeveniments dels seus darrers dies.

A partir del 7 de gener al 16 llegirem els dos primers capítols, i podem anar fent comentaris i a partir del 16 fins al 27 l'acabem

dissabte, 15 de desembre del 2012


He pensat que seria bo de penjar els poemes en una pagina a part, ja que si els volem llegir serà més fàcil, aquí hi deixarem el que va escollir la Maria i els demés els podem posar com a comentaris.

NON-NON DE NADAL

T’ompliré el bressol
de palleta fina
sense gens de boll,
sense gens de pols.
Encendré un bon foc
perfumat d’espígol
per fer-te el son dolç.

Cobriré el teu cos
amb llençol blanquíssim
mig teixit amb glòria,
mig cosit amb creus.
Et faré de flonjos
borrallons de llana
un mantell pels peus.

Et cantaré un bres
amb la veu més dolça,
i quan ja t’adormis
et besaré el front.
Després, de puntetes,
tancaré la porta
perquè no et desvetllin
els sorolls del món.

Joana Raspall