Lectura compartida:

El nostre objectiu és, primer de tot, compartir una lectura i al mateix temps poder donar l’opinió que ens mereix l’obra, els diferents personatges, si trobem que la narració va molt lenta o que s’estén massa amb les descripcions, o que el vocabulari és complicat, o que hi ha una frase que ens ha arribat al cor. En fi!...qualsevol cosa que ens agradaria poder comentar si tinguéssim alguna persona al nostre costat.

Que llegeixes?

Espai on podem penjar les lectures que, a part del llibre proposat com a lectura compartida, tenim entre mans; que ens han regalat; que tenim pensat de llegir per la recomanació d’un amic, etc.

Si l’has llegit: opina​;​si l’estàs llegint, també; si penses llegir-lo, demana opinió, o recomana'l si s'ho val.​

Som observadors? On pertany aquest tros de foto?


Partint d’un tros de fotografia i un petit text, hem de descobrir el lloc de Taradell on esta ubicada, quin significat o utilitat té o podria tenir. Es poden demanar pistes, quan s’hagin respost tres pistes es descobrirà un altra tros de foto. Si no s’endevina, una altra volta tres preguntes i així successivament fins que quedi descobert.

Procurarem que la foto estigui relacionada amb la literatura o a les arts en general.


dimecres, 14 de novembre del 2012

 

Per començar-la a comentar a partir del 26 de novembre, i recordeu per després de festes: L'edat de ferro de J.M. Coetzee

La dona justa de Sándor Márai (Kassa, Hongria, 1900)

Una tarda, en una elegant pastisseria de Budapest, un dona explica a una altra dona com un dia, havent trobar a la cartera del seu marit una cinta lila, es va adonar que al vida d'ell hi havia-i potser hi ha encara- una passió secreta i ardent i com, d'ençà d'aleshores, prova devades de reconquerir-lo. Un vespre, en una cafeteria de la mateixa ciutat, l'home que va ser-ne el marit explica a un altre home com va esperar durant una pila d'anys una dona que era la seva raó de viure i com, havent-se divorciat de la primera esposa, s'hi va casa i a continuació la va perdre per sempre. A trenc d'alba, en una pensió de Roma, aquesta darrera dona explica al seu amant com ella, minyona de comarques, va aconseguir casar-se amb un home ric i com la passió amorosa es pot trobar ràbia, ressentiment i clams de venjança.


Aquest llibre conté tres parts i son una mica llargues, farem una part cada quinze dies. A partir de dilluns vinent dia 26 comencem a comentar-lo.

1a. Part: de la pàgina 9 a la 142

2a. Part: de la 145 a la 282

3a. Part: de la 286 al final, pàgina 413.